Boek Waardering Eenmanszaak


In de praktijk van bedrijfsovername heeft de eenmanszaak een bijzondere plek. Niet alleen zijn er lastige fiscale regels. Zoals voor stakingswinst en uitstelregelingen van de betaling van inkomstenbelasting. Ook de waardebepaling van de eenmanszaak blijkt een lastig onderwerp. Vaak worden gebruikelijke methoden voor bedrijfswaardering, zoals de Discounted Cashflow methode klakkeloos toegepast. Met veelal bijzondere waarderingsuitkomsten. 

Peter  Schuitmaker is -naast overname adviseur- tevens uitgever en schrijver van praktische boeken over bedrijfsoverdracht. Dit is met name een resultante van zaken die hij regelmatig tegenkomt in zijn praktijk. Een onvoldoende juiste begrip van de materie is vaker regel dan uitzondering.

In augustus 2019 verscheen zijn vijfde boek(je) Waardering Eenmanszaak. Geschreven omdat hij vaak veel onzinnige waarderingsuitkomsten tegenkomt. Die blijken dan een knelpunt om tot een verantwoorde koopprijs te komen. Met een juiste onderbouwde en haalbare waarde kunnen verkoper en koper van de eenmanszaak uit de voeten. Zo worden stagnaties en irritaties over en weer voorkomen.

Auteur: Peter Schuitmaker

Peter Schuitmaker is specialistisch adviseur voor bedrijfsoverdracht, bedrijfsovername, bedrijfsopvolging en bedrijfsfinanciering